Looking for help?
< All Topics

Welk mobiele netwerk heb ik nodig voor stabiele upload resultaten?

Easy to Inspect werkt op 3G of 4G en WiFi netwerken.

De snelheid van de overdracht van de gegevens is echter afhankelijk van meerdere factoren. Zoals de netwerksnelheid van uw provider gerelateerd aan uw abonnement, uw locatie etc. Ook erg belangrijk is het aantal foto’s dat u in uw checklist resultaat hebt opgenomen en de snelheid van uw verbinding. Elke foto wordt voor verzending verkleind tot een formaat van ongeveer 150 – 250 kb. Als u probeert een checklist met 20 foto’s te uploaden, resulteert dit in een totaal van ongeveer 5 MB aan gegevens. Uw dataverbinding is nooit wat u is beloofd. Uw locatie en ook beweging (zoals autorijden) hebben invloed op de verbindingssnelheid.

Tijdens het uploadproces kunt u uw apparaat (smartphone of tablet) niet voor andere functies gebruiken. Normaal gesproken duurt het 10 seconden tot 1 minuut om de checklist te uploaden. Het systeem geeft u echter tot 15 minuten de tijd voordat onze server een time-out meldt en de verbinding verbreekt. U kunt de upload vervolgens opnieuw proberen via een netwerk met meer bandbreedte.

Daarom raden wij aan om een ​​mobiel dataplan te gebruiken van minimaal 3G of 4G maar bij voorkeur breedband WIFI met een uploadsnelheid van minimaal 2MB/sec. Als u uploadt via een mobiel dataplan, zorg er dan voor dat u niet autorijdt!