Geheel nieuwe online inspectietool.

We introduceren een compleet nieuwe online inspectietool.

Na de succesvolle lancering van de nieuwe Android- en iOS-app afgelopen jaar, introduceren we de gebruikerservaring van de Android- en iOS-app ook op het web. Gelijktijdig met de introductie van de online inspectietool upgraden we ons platform ook achter de schermen om ervoor te zorgen dat online en mobiele (off-line) functionaliteiten in lijn blijven. Hiermee wordt ook de inspectie flow voor zowel Mobile App als Web App geïntegreerd in één consistente werkstroom.

We hebben een aantal redenen voor deze ontwikkeling: Binnen Easy to Inspect Web (online) en App (mobiel/offline) worden inspecties nu afgehandeld in 2 verschillende werkstromen en twee totaal verschillende gebruikerservaringen. Wat de webinspecties betreft, hebben we gewerkt aan het verbeteren van de snelheid en prestaties van de inspecties, maar we worden beperkt door de in het verleden gekozen aanpak en technieken. Daarnaast hebben diverse klanten gevraagd om het onmogelijk te maken online keuringsrapporten nog te kunnen wijzigen nadat het keuringsresultaat is geüpload, net als in de mobiele omgeving.
Daarom hebben we een nieuwe webinspectietool geïntroduceerd, de Web App. De Web App is qua look en feel identiek aan de off-line te gebruiken Android en iOS App.

Belangrijk

Nog niet volledige resultaten in de huidige omgeving dienen uiterlijk 1 september afgerond en geupload te zijn. Niet volledig afgeronde inspectieresultaten zullen na deze datum niet meer te wijzigen zijn en worden verwijderd uit de database.

Deze niet complete resultaten kunt u hier vinden: Log in op de website easytpinspect.com en ga naar het menu item ‘openstaande inspecties’

Web App

De nieuwe Web App wordt beschikbaar gesteld via het platform (via het menu Web App), maar heeft ook een eigen URL: app.easytoinspect.com.

Gebruikers kunnen hun inloggegevens voor Easy to Inspect gebruiken om zich te authenticeren voor de Web App. Automatische veilige authenticatie is beschikbaar voor gebruikers die zijn geauthenticeerd op www.easytoinspect.com (via het menu Web App). De authenticatie voor de app wordt ingetrokken als het gebruikersaccount voor het platform wordt uitgeschakeld of verwijderd.

De nieuwe online App werkt met dezelfde workflow als in de mobiele App. De gebruikers krijgen een persoonlijke online inspectieomgeving waar ze de inspecties kunnen doen en de nog niet afgeronde inspecties kunnen bewaren. Als de inspectie is voltooid, uploadt de gebruiker de inspectie naar het platform. Het keuringsresultaat is dan beschikbaar in ons platform als ingevuld keuringsresultaat.

Niet-complete resultaten

Net als bij de Mobiele App worden niet-complete resultaten bewaard op uw apparaat. Alle bekende internet browsers zijn standaard zo ingesteld dat uw gegevens probleemloos beschikbaar blijven als u de browser (en/of computer) afsluit.
Echter, wij waarschuwen u voor het handmatig verwijderen van browsegegevens. Wanneer u handmatig de browsegegevens verwijderd, kunt u uw niet-complete inspectieresultaten permanent kwijt kunt raken. Wij raden u dan ook aan om onze toelichting op onze support site te lezen.

Andere wijzigingen

Een regelmatige gebruiker van onze huidige online functie, moet er rekening mee houden dat de antwoorden op de vragen in ons platform niet meer kunnen worden aangepast na het uploaden van het inspectieresultaat. Ook het naderhand toevoegen van foto’s is niet meer mogelijk. Het is alleen mogelijk om tekstfouten te corrigeren. Het bewerken van een (concept)inspectie gebeurt geheel in de nieuwe Web App, totdat deze compleet is en kan worden verzonden naar de database.

Het gebruik van de GPS-locatie optie is niet beschikbaar in de webapp. Aangezien GPS-functionaliteit niet beschikbaar is op desktop/laptop, moeten locatie gegevens worden geleverd door het netwerk en/of de internetverbinding. In de praktijk leidt dit niet tot consequente en betrouwbare resultaten en deze functionaliteit wordt daarom niet geactiveerd.
Het is niet mogelijk om nog niet voltooide inspecties op meerdere apparaten te synchroniseren. Een nog niet voltooide inspectie zal slechts op één apparaat aanwezig zijn.

Nog niet volledige resultaten in de huidige omgeving dienen uiterlijk 1 september afgerond en geupload te zijn. Niet volledig afgeronde inspectieresultaten zullen na deze datum niet meer te wijzigen zijn en worden verwijderd uit de database.